Европейският парламент (ЕП) одобри включването на мерки по REPowerEU в националните

...
Европейският парламент (ЕП) одобри включването на мерки по REPowerEU в националните
Коментари Харесай

ЕП прие да се преотварята планове за възстановяване за енергийни мерки

Европейският парламент (ЕП) одобри включването на ограничения по REPowerEU в националните проекти за повече самостоятелност от съветските изкопаеми горива, ускорение на екологичния преход и битка с енергийната беднотия.

Екологичен потенциал удостовери на пленарно съвещание съглашението, реализирано със Съвета на Европейския съюз през декември 2022 година Евродепутатите поддържаха текста с 535 гласа „ за “, 63 гласа „ срещу “ и 53 гласа „ въздържал се “. Съгласно съглашението страните членки, кандидатстващи да получат в допълнение финансиране посредством променени национални проекти за възобновяване и резистентност, ще би трябвало да включат в тези проекти ограничения за икономисване на сила, произвеждане на чиста сила и нашарване на доставките, планувани в REPowerEU, оповестиха от пресслужбата на Европарламента.

Припомняме, че със свое решение от декември 2022 година 48-ото Народно заседание Народното събрание задължи Министерския съвет в период до31 март 2023 година    да насочи обосновано искане доЕвропейската комисия    за изменение на Плана за възобновяване и резистентност. Това би трябвало да стане в сходство с проекта REPowerEU за понижаване на енергийната взаимозависимост от Русия на страните от Европейския съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР